Blog

Ana po prvi put pobedila Serenu

Ana po prvi put pobedila Serenu

Veličanstvena pobeda Ane Ivanović !

Naša Ana Ivanović načinila je pravu senzaciju u Melburnu, pošto je po prvi put u karijeri pobedila najbolju teniserku sveta Serenu Vilijams sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:3).
Ivanovic.jpg


Posle četiri izgubljena meča od Amerikanke, i to bez osvojenog seta, Ana Ivanović je pružila fantastičnu partiju i hrabrom igrom i snažnim udarcima priredila najveće iznenađenje u dosadašnjem delu turnira u Melburnu.

Ana je od starta krenula hrabro, bila na ivici brejka već u prvom gemu, ali je Serena preokrenula i povela. Dobrom igrom Ivanovićeva je uspela da napravi brejk i povede sa 3:2, ali je Amerikanka uzvratila istom merom i diktirala tempo do kraja prvog seta koji je osvojila rezultatom 6:4.

U drugom setu, Vilijamsova se dugo držala u igri odličnim servisom, ali je Ana preuzela inicijativu i nadahnutom igrom stigla do trijumfa sa 6:3, što je ujedno bio njen prvi osvojeni set protiv Vilijamsove.

Odlučujući set Ana je započela maestralno. Vrlo brzo je povela sa 3:0, što joj je pružilo priliku da mirno i bez previše rizika odigra do kraja i ponovo slavi sa 6:3.

"Morala sam da odigram najbolje što umem. Rekla sam sebi - moraš da dobro da udaraš, i sve sam dobro uradila. Neverovatno je pobediti takvu veliku šampionku, ali i ona je ljudsko biće, može se igrati protiv nje", izjavila je Ana nakon meča..

 

 

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor