Blog

ATP TURNIR KATEGORIJE 250 U DOHI: Novak u polufinalu, jak otpor Leonarda Majera

ATP TURNIR KATEGORIJE 250 U DOHI: Novak u polufinalu, jak otpor Leonarda Majera

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, nastavio je sa maksimalnim pobedama na ATP turniru u Dohi. Srpski teniser imao je ozbiljnog rivala u četvrtfinalu, osmog nosioca na turniru, Leonarda Majera, ali je i pored odlične igre Argentinca uspeo da završi meč u dva seta - 6:3, 7:5.

nole u dohi

Interesantno je da je u oba seta argentinski teniser imao prednost brejka i vođstvo od 0:2 na početku, ali ni činjenica da našeg asa nije služio servis, nije ga omela da napravi preokret i u prvoj i u drugoj deonici. U prvom setu je to išlo znatno lakše, jer je nakon startnih 0:2, Novak nanizao četiri gema u nizu i rutinski priveo set kraju sa 6:3, dok je u nastavku bilo daleko teže. Majer je uspeo da održava prednost brejka sve do 3:5, a kad je na 4:5 servirao za set mora se priznati da mu se žestoko "stegla ruka" i praktično je poklonio taj izuzetno važan gem Đokoviću. Prva dva poena tog presudnog gema Argentinac je fantastično odservirao, a zatim je promašio dva smeča koja bi u normalnim okolnostima verovatno bez problema pretvorio u poene, pa je, iznerviran zbog toga, izgubio gem "sa nulom". Očigledan respekt prema najboljem teniseru sveta sputao je Majera, koji tako ni u drugom duelu sa Noletom nije uspeo da dođe do seta.

novo

No1e je izgubio čak 11 uzastopnih poena kada je servirao drugi servis protiv Majera, što se našem asu možda nikad u karijeri nije dogodilo. Poznato je da je Đoković bez premca u svetu tenisa u tom segmentu igre. Ipak, posle početnih 0/11, od narednih osam poena na drugi servis dobio je sedam, pa je na kraju meča imao koliko-toliko prihvatljivu realizaciju od 37% (7/19).

Na sreću, služio ga je drugi element igre koji mu omogućava dugogdišnju dominaciju u svetu tenisa. Fenomenalan retern omogućio je srpskom asu da čak pet puta oduzme servis rivalu, a Leonardo Majer je sasvim dobar server. Teniser koji je visok 191 santimetar bez problema pogađa prve servise brzinom i preko 210 km/h, ali Novak i takve bombe neutrališe bez problema, zato se opravdano smatra da ima najbolji retern u istoriji "belog sporta".

Rival u polufinalu je treći nosilac u Kataru i Noletova "stara mušterija", Tomaš Berdih. Šta reći, kad je od 23 meča naš as 21 put pobedio Čeha, a što je najgore, na betonu je skor neverovatnih 18-0 za teniskog kralja. Srpski teniser je slavio u poslednjih osam međusobnih susreta.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor