Blog

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE: Rusija prejaka, Srbija u osmini finala protiv Estonije

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE: Rusija prejaka, Srbija u osmini finala protiv Estonije

Odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvi poraz na Evropskom prvenstvu. U meču koji je odlučivao o pobedniku grupe D i direktnom plasmanu u četvrtfinale, Rusija je prilično ubedljivo savladala naš nacionalni tim - 1:3 (23:25, 25:21, 18:25, 20:25)

Izabranici Nikole Grbića ravnopravno su parirali aktuelnim olimpijskim šampionima i evropskim prvacima u prva dva seta, dok je u naredne dve deonice viđena dominacija "baćuški".  Presudio je ubitačan servis rivala, koji srpski odbojkaši nisu uspeli da amortizuju dobrim prijemom. U situacijama kada naš tim nije na pravi način način ukrotio početni udarac rivala, najčešće su Rusi osvajali poene svojim tradicionalno najjačim elementom igre, blokom.

muserski

Traljavi napadi naših kao posledica slabog prijema, bili su lak plen za "himalajski" blok Rusa u kome se, kao Mont Everest, izdavajao gorostasni Dmitrij Muserski (218 cm). Veoma je teško probiti blok u kome i tehničar Kovaljev ima zavidnu visinu (198cm), korektor Mihajlov takođe (202cm), a drugi bloker Volvič je visok 208 cm.

Sve u svemu, kada Ruse služi servis, nema ekipe na planeti koja može da ih pobedi, pa ne treba puno žaliti zbog ovog poraza, jer smo izgubili od objektivno kvalitetnijeg tima i zasigurno prvog favorita ovog šampionata.

atanas

Upravo Muserski i Mihajlov bili su najefikasniji pojedinci susreta, sa po 19 poena. Kod nas su dvocifren učinak imali Atanasijević (15) i Lisinac (12 poena). Muserski je osvojio pet poena iz bloka, a on i primač Jevgenij Sivoželjez zabeležili su i po tri asa. Veoma dobar u napadu bio je i drugi primač Rusije, Jegor Kljuka, sa 15 poena. Takođe, svi ruski primači servisa zabeležili su natpolovičan procenat dobrog prijema, dok su naši tu potpuno podbacili, izuzimajući libera Nikolu Rosića (67%).

Rusija je ovim trijumfom obezbedila direktan plasman u četvrtfinale i dva dana odmora, dok će srpski odbojkaši u osmini finala igrati protiv Estonije. Ova pribaltička reprezentacija bila je treća u grupi B, koja je igrana u Torinu.

Estonci su poraženi maksimalnim rezultatom od domaćina Italije (0:3), uzeli su set Francuzima (1:3), a pobedili su u tri seta (3:0) najslabiju ekipu ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, Hrvatsku, koja ide kući bez osvojenog seta i sa užasnim odnosom osvojenih i izgubljenih poena od -57 (169:226).

Meč Srbija - Estonija igra se u Busto Arziciju, sutra, 13. oktobra, sa početkom u 17,30 časova. Pobednik duela sastaje se u četvrtfinalu sa Francuskom, pobednikom grupe B i ovogodišnjim šampionom Svetske lige.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor