Blog

ITF TURNIR ORANŽ BOUL: Miomir Kecmanović pobednik nezvaničnog prvenstva sveta za juniore

ITF TURNIR ORANŽ BOUL: Miomir Kecmanović pobednik nezvaničnog prvenstva sveta za juniore

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović ostvario je najveći uspeh u svojoj dosadašnjoj juniorskoj karijeri. Kecmanović je pobedio na nezvaničnom prvenstvu sveta za tenisere do 18 godina, prestižnom "Oranž Boulu".

Miomir, koji ima samo 16 godina, najmlađi je pobednik u 68 godina dugoj istoriji ovog takmičenja, u konkurenciji do 18 godina. "Oranž Boul"  se od 1947. se igra na Floridi, u delu Majamija Koral Gejbls.

Kecmanović je u borbi za titulu savladao Grka Stefanosa Cisipasa, nakon velike borbe i tri odigrana seta - 6:3, 2:6, 7:6 (7:5). 

miomir kecmanovic

Miomir je prošle nedelje osvojio trofej u dublu, na takođe jakom turniru za junore "Edi Heru". Međutim, sada je napravio daleko veći podvig upisavši se na listu šampiona "Oranž Boula", na kojoj je i nekoliko renomiranih imena "belog sporta" i kasnijih seniorskih teniskih "kraljeva": Ivan Lendl, Bjern Bjorg, Rodžer Federer i Endi Rodik. Od naših tenisera titulu šampiona "Oranž Boula" do 18 godina osvojio je pre tri godine Laslo Đere, a u konkurenciji do 14 godina Janko Tipsarević (1998)

“Iza mene je sjajna nedelja, odlični mečevi, velike pobede i na kraju titula 'Oranž Boula'. Srećan sam i zadovoljan, posebno finalnim mečom, u kom sam uspeo posle velike borbe da istrajem i sačuvam snagu i koncentraciju za sam finiš meča. I ja i Cisipas smo igrali u jako dobrom tempu ceo meč, što se vidi i po samom rezultatu. Puno sam radio i spremao se za finiš sezone 2015. i za ova dva turnira. Na kraju osvojio sam dve titule, dubl 'Edi Her' i singl 'Oranž Boul'. Ostvario sam svoje ciljeve što se tiče 2015, a sada se okrećem narednoj sezoni. Fokusiran sam na što bolji nastup na Otvorenom prvenstvu Australije. Ambicije su sada veće i daću sve od sebe da nastavim ovim putem kojim sam krenuo na Floridi” - rekao je Kecmanović.

Miomir je dodao da mu trijumf na "Oranž Boulu" mnogo znači:

„Oranž Boul je za mlade tenisere nezvanično svetsko prvenstvo. Po teniskoj skali odmah je iza četiri Gren slema. Osvojiti ga, znači svrstati se u sam vrh svetskog juniorskog tenisa. Ta titula mi donosi i veliku dozu samopouzdanja, dokazuje da sam na dobrom putu. Osvajanjem ovog trofeja sam sebi dokazao da mogu dosta toga da uradim u daljoj karijeri i da posedujem određeni kvalitet. Sada mogu postaviti sebi više ciljeve."

Kecmanović je do ovog turnira bio 26. junior sveta, a posle ovog trijumfa mu predstoji značajan napredak, možda i ulazak u top-ten tenisera u konkurenciji do 18 godina.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor