Blog

POČINJE EVROPSKO ATLETSKO DVORANSKO PRVENSTVO U BEOGRADU: Ivana Španović prva zvezda

POČINJE EVROPSKO ATLETSKO DVORANSKO PRVENSTVO U BEOGRADU: Ivana Španović prva zvezda

U naredna tri dana srpska prestonica domaćin je Evropskog atletskog prvenstva u dvorani. Beogradska "Arena" ugostiće najbolje atletičare "Starog kontinenta", a prva zvezda šampionata svakako je naša Ivana Španović, aktuelna evropska prvakinja u dvorani, koja brani titulu osvojenu u Pragu 2015. godine.

Srpska reprezentacija broji 12 članova, a ambicija našeg nacionalnog tima je bolji rezultat nego na prethodnom dvoranskom prvenstvu u Češkoj. Te 2015. se, sem Ivane, na pobedničkom postolju našao još i Asmir Kolašinac, koji je uzeo srebro u "zlatnom gradu".

Selektor atletske reprezentacije Srbije, Slobodan Popović, odredio je atletičare koji će se takmičiti na predstojećem Evropskom atletskom dvoranskom prvenstvu, koje se održava u "Kombank Areni" od 3. do 5. marta.

Na spisku se nalazi dvanaest imena atletičara i atletičarki koji su ispunili norme za nastup na Evropskom dvoranskom prvenstvu "kraljice sportova". To su: Ivana Španović (skok u dalj), Asmir Kolašinac (kugla), Amela Terzić i Goran Nava (1500 m), Tamara Salaški i Miloš Raović (400 m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok u dalj), Mihail Dudaš (sedmoboj), Dušan Makević (3000 m), Milica Emini (60 m prepone) i Milana Tirnanić (60 m).

Srpska selekcija je nedavno na Balkanijadi, takmičenju koje je takođe održana u "Areni" kao generalna proba za šampionat Evrope, osvojila devet medalja, od čega četiri zlatne, što je svakako dobra uvertira pred ovo veliko takmičenje. Naša reprezentacija je mogla da bude i jača, ali povrede i druge okolnosti su uticali da neki od naših trofejnih takmičara nisu bili u mogućnosti da nastupe na ovom prvenstvu u Beogradu.

U svakom slučaju, dobra prilika za veliku promociju atletike i sporta uopšte u našoj zemlji, prvo veliko atletsko dvoransko takmičenje posle davne 1969. godine, kada su u hali Beogradskog sajma održane Evropske atletske igre u dvorani. To nadmetanje je preteča Evropskih dvoranskih atletskih šampionata, koji se održavaju od 1970. godine. Prvenstvo u Beogradu je 34. po redu, a naredno se održava 2019. godine u najvećem gradu Škotske, Glazgovu.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor