Blog

SVETSKA LIGA U VATERPOLU - PRVO KOLO: Srbija potopila Rumuniju u Kragujevcu

SVETSKA LIGA U VATERPOLU - PRVO KOLO: Srbija potopila Rumuniju u Kragujevcu

Vaterpolo reprezentacija Srbije silovito je započela novo izdanje Svetske lige. Branioci titule su u Kragujevcu demolirali ekpiu Rumunije sa čak 19:8 (6:0, 5:1, 1:5, 7:2). Srpski "delfini" nakon prvog poluvremena vodili su sa nestvarnih 11:1, a opuštanje naših u trećoj deonici omogućilo je rivalu da izbegne nezapamćenu katastrofu, mada je i ovako krajnji rezultat veoma ubedljiv.

U prve dve četvrtine nesavladiv na golu Srbije bio je Gojko Pijetlović, koji nastupa za rumunskog šampiona Oradeu i odlično poznaje vaterpoliste iz nama susedne zemlje. Dok je Gojko zatvorio sve prilaze svom golu, dotle su njegovog kolegu na golu Rumunije Srbi izrešetali kao glinenog goluba. Naročito su šuterski raspoloženi bili Milan Aleksić i Strahinja Rašović, koji su po četiri puta pogodili cilj, dok su po tri pogotka dali kapiten Filip Filipović, Duško Pijetlović i Gavril Subotić.

Naš selektor Dejan Savić je izjavio posle meča:

-"Predstavio se na lep način olimpijski šampion. Nadam se da ćemo i dalje igrati širom Srbije pred ovakvom publikom. Igra očekivana, okrećemo se Nemačkoj".

Kapiten Filip Filipović je istakao podršku publike:

- "Lepa atmosfera, hvala Kragujevčanima. Počeli smo nešto novo, videćemo dokle ćemo stići. Uvek smo najveći protivnici sami sebi i kad na to ne mislimo dogadja nam se pad kao u trećem delu".

Centar Duško Pijetlović se osvrnuo na pad u igri naših u trećem kvartalu:

- "Rumuni su došli da izgube. Pali smo u trećem delu što je možda bilo i očekivano posle onakve igre u prvom poluvremenu. Baš mi je žao Baneta Mitrovića, jer je zbog naše loše odbrane u tom periodu igre primio veći broj golova".

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor