Blog

WTA SINSINATI: Veliki podvig Ane Ivanović, pobeda nad Marijom Šarapovom posle spasene dve meč lopte

WTA SINSINATI: Veliki podvig Ane Ivanović, pobeda nad Marijom Šarapovom posle spasene dve meč lopte

Posle fenomenalnih uspeha vaterpolista, kajakaša i atletičara, ponovo je došlo vreme i za veliki uspeh u tenisu, u poslednjoj deceniji sigurno najuspešnijem srpskom sportu. Ani Ivanović je 2014. jedna od najboljih sezona u karijeri, što je pokazala i u polufinalu velikog WTA turnira u Sinsinatiju, nadigravši najuspešniju teniserku u WTA trci, Mariju Šarapovu sa 2:1 u setovima (6:2, 5:7, 7:5). Tako se srpski tenis vratio na stazu uspeha, posle nešto lošijih igara i rezultata Novaka Đokovića i Jelene Janković u poslednje vreme.

ana ivanović na servisu

U ovom fantastičnom meču punom preokreta Ana je trebala mnogo ranije da završi posao i da meč okonča ubedljivom pobedom u dva seta, jer je vodila sa 6:2, 4:0 uz mogućnost da povede i sa 5:0 kada ju je jedna sudijska greška potpuno izbacila iz takta i dozvolila je Ruskinji da od 5:2 naniže čak pet uzastopnih gemova i već izgubljen meč uvede u treći set (5:7).

U odlučujućem setu, Marija je bila u velikoj psihološkoj prednosti, sem toga, Ana je imala i određenih zdravstvenih tegoba, ali ni to je nije sprečilo da napravi podvig. Ruska teniserka je pri vođstvu od 5:4 prokockala dve meč-lopte, što je za Ivanovićevu bila ona potrebna injekcija samopouzdanja koja ju je odvela do tri uzastopna gema u finišu i velike pobede, tek četvrte u 12 okršaja sa Šarapovom (4:8 je sada skor).

ana u akciji

Zahvaljujući ovom velikom uspehu, Ana je sve bliže cilju, a to je nastup na WTA šampionatu (ženskom Mastersu), pošto se nalazi u osam najuspešnijih teniserki u WTA trci, gde se računaju samo ovosezonski rezultati.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor