Blog

ZAVRŠENO JUNIORSKO PRVENSTVO EVROPE U VATERPOLU U HOLANDIJI: Nova titula za Srbiju

ZAVRŠENO JUNIORSKO PRVENSTVO EVROPE U VATERPOLU U HOLANDIJI: Nova titula za Srbiju

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije novi je šampion Evrope! Srpski "delfini" su u finalu nadigrali vršnjake iz Italije (generacija 1997. godište i mlađe) sa ubedljivih 12:9 (5:4, 3:2, 3:1, 1:2). Bronzana medalja u konkurenciji vaterpolista ispod 19 godina pripala je Španiji, koja je u borbi za treće mesto bila bolja od Rusije sa 12:6.

Mladi srpski vaterpolisti bili su bolji od Italijana u većem delu meča. Posle neobične uvodne deonice, u kojoj je viđeno čak devet golova, u naredne dve četvrtine izabranici Vladimira Vujasinovića su sigurnom igrom obezbedili nedostižnu prednost (11:7) i rutinski je održali u poslednjem periodu igre.

Srbija je zabeležila sve pobede na ovom Evropskom šampionatu, koje se igralo u gradu Alfenu. U grupnoj fazi, naši maldi vaterpolisti su delovali kao kaznena ekspedicija. Najpre je deklasirana Nemačka sa čak 15:3, pa Italija sa 12:3 i na kraju Turska sa 19:2.

U četvrtfinalu Srbi su pobedili Grke sa 12:10, a u polufinalu Ruse sa 7:5 i tako zakazali novi okršaj sa Italijom u finalu.

U borbi za zlato, rivali sa "Čizme" nisu pretrpeli aktastrofu kao u grupnoj fazi, ali, ipak, naš trijumf nijednog trenutka nije dolazio u pitanje.

U konkurenciji juniorki, koje su igrale u Hagu, zlato je pripalo domaćoj selekciji, Holandiji, koja je pobedila Španiju u finalu sa 9:7. Bronza je pripala Grkinjama, a našim mladim damama osmo mesto.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor