Blog

ROLAN GAROS - 11. DAN: Novak pobedio kišu, nervozu i Roberta Bautistu Aguta

ROLAN GAROS - 11. DAN: Novak pobedio kišu, nervozu i Roberta Bautistu Aguta

Novak Đoković je u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu! To je epilog trodnevnog mučenja svetskog broja jedan protiv neugodnog Roberta Bautiste Aguta. Na kraju, hepiend, pobeda od 3:1 u setovima (3:6, 6:4, 6:1, 7:5) za srpskog asa.

Još prekjuče je najbolji sportista sveta trebao da izađe na teren, ali su zbog padavina svi mečevi otkazani. Zatim je juče No1e igrao po pravom pljusku, pitajući se da li je teniser ili vaterpolista, povremeno strogo gledajući ka nebu i ljutito preteći prstom u maniru Majakovskog u poemi "Oblak u pantalonama" ('...Nebo! Skini kapu! Ja dolazim!...').

Na kraju, srpski teniser je danas nekako uspeo da privede meč kraju. Sigurno je da će mu ovogodišnji "Rolan Garos" ostati u sećanju zbog svega što mu se izdešavalo u ova tri dana. Nadamo se ne samo po tome, da će do kraja turnira biti prilike i za lepe uspomene.

nole protiv aguta

Prva dva seta protiv Španca ličila su u potpunosti na duel ženskog tenisa. Nijedan od igrača na mokrom i klizavom terenu nije uspevao da prikaže ni delić svojih mogućnosti, a u toj igri "spasavaj se ko može", Agut se nešto bolje snašao, tri puta je oduzeo servis Đokoviću, a dozvolio "samo" dva brejka najboljem teniseru planete - 3:6. Još smešniji bio je nastavak. U finišu druge deonice viđeno je pet uzastopnih brejkova, kao da su igrale npr. Jelena Janković i Sara Erani. Ovoga puta Novak je bio uspešniji i slavio sa 6:4. U trećem setu Đoković je već počeo nešto bolje da igra i do prekida meča stekao je lepu prednost (4:1).

U današnjem nastavku ove teniske sage, naš as je uspeo odmah da načini drugi brejk i privede treći set kraju sa 6:1. Međutim, nije se predao uporni Bautista. Mučio je itekako Noleta u četvrtoj deonici, poveo sa 2:4 i delovalo je da je na pomolu peti set. Ipak, nije to dozvolio teniski kralj, Dodao je "gas" i od poslednjih šest gemova pet rešio u svoju korist - 7:5 i 3:1 u setovima.

nole slavi pobedu

Rival u borbi za polufinale je Tomaš Berdih. Čeh je neočekivano lako izašao na kraj sa još jednim Špancem, iskusnim Davidom Fererom - 6:3, 7:5, 6:3. U normalnim okolnostima, Berdih ne bi imao gotovo nikakve šanse protiv Noleta, skor 23-2 u korist srpskog tenisera sve govori. Međutim, na ovakvim "kora od banane" terenima u Parizu ove godine je apsolutno sve moguće, čuda se dešavaju. Možemo samo da se nadamo da će se uslovi koliko-toliko popraviti, da Đoković odigra meč bez straha od neke ozbiljne povrede.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor