GINEKOLOŠKA ORDINACIJA PALMOTIĆEVA

GINEKOLOŠKA ORDINACIJA PALMOTIĆEVA

Lokacija: Palilula
Kategorija Ginekološke ordinacije
 • Specijalistička ginekološka ordinacija “Palmotićeva” pruža potpunu ginekološku zaštitu i negu ženama u svim fazama života od adolescencije do menopauzalnog perioda
 
 • Uspešno se bavi i lečenjem ženskog i muškog steriliteta. Ordinacija je smeštena u prijatnom i mirnom ambijentu u centru grada u blizini pozorišta "Atelje 212."
 
 • GINEKOLOGIJA
  kolposkopija
  PA
  brisevi
  intervencije
  biopsije grlića
  određivanje pola i genetskih oboljenja u ranoj trudnoći
 
 • Radno vreme
  ponedeljak-petak: 08-20h
  subota: 08-15h
  • TRUDNOĆA
   Želite da zatrudnite? Trudni ste i očekujete bebu? U svakom slučaju ČESTITAMO!
   Bez obzira da li ste vec trudni ili tek planirate da proširite porodicu, želite da vasoj bebi omogućite najbolje uslove da se normalno razvija i napreduje. 
   Sigurno ste uzbudjeni, znatiželjni i pomalo uplaseni, zato smo odlucili da vas bliže upoznamo sa trudnoćom i olaksamo vam što vise možemo. Tokom devet meseci vase trudnoće mnoge stvari će se promeniti. Ne ustručavajte se da pozovete doktora ako vas nešto brine ili smeta.
   
  • STERILITET
   Želeli biste bebu a ne možete da zatrudnite? Sterilitet često može da dovede do problema sa kojima se parovi teško nose. Sterilitet se definise kao nemogućnost začeća uprkos tome što imate česte, nezaštićene odnose u toku jedne godine. 
   Ako vaš partner i vi bezuspešno pokušavate da dobijete bebu već duze vreme - potražite pomoć. Na svu sreću dve trećine lečenih od steriliteta dobiju potomstvo.
  • GINEKOLOŠKA DIJAGNOSTIKA
   Medicinske mere predstavljaju skup medicinskih tehnika, postupaka, analiza i intervencija koje se obavljaju u cilju dijagnostikovanja i tretiranja određenih oboljenja.
   
  • OSNOVNI GINEKOLOŠKI PREGLED
   Naša ordinacija smatra da je prevencija na prvom mestu u zaštiti zdravlja. Stoga redovni, kontrolni pregledi predstavljaju osnovnu stavku preventive. 
   Najveći broj eksperata savetuje da ukoliko ste seksualno aktivni ili imate preko 18 godina da bi trebalo da bar 2 puta godišnje odlazite kod ginekologa na redovan kontrolni pregled. 
   Osnovni ginekološki pregled predstavlja opšti pregled polnog organa koji se obavlja manuelno i spekulumom. Njime  se postavlja osnovna dijagnoza  odnosno upućuje na to da li postoji neki poremećaj ili ne. 
   Da bi se detaljno, precizno postavila dijagnoza ukoliko postoji neka sumnja može se izvršiti ultrazvučni ili color doppler pregled, kolposkopski odnosno videokolposkopski pregled, potom analiza briseva, a takođe i laboratorijska analiza.
   
  • PREGLED DOJKI
   Savetuje se da žene između 20 i 35 godina jednom u tri godine dolaze na redovan pregled dojki kod ginekologa, a jednom mesečno da urade samopalpaciju.  
   Za žene starije od 35 godina preporuka je da se odlazi na pregled dojki kod ginekologa kombinovan sa ultrazvucnim pregledom jednom godišnje. 
   Pregled dojki se vrši dodirom i posmatranjem.Takođe se uzima i bris dojke kako bi se uradila citološka  analiza sekreta ili eventualno punkciona biopsija radi histološke analize.Ultrazvucni pregled dojki u mnogome rasvetljuje dijagnozu i često se primenjuje, a kad dojka ima manje žljezdanog tkiva radi se mamografija.
   Redovan pregled dojki je uspešno preventivno sredstvo za rano otkrivanje karcinoma, a takođe i pri dijagnosticiranju cista i drugih bolesti dojki.
   • KOLPOSKOPIJA
    Kolposkopija je dijagnostička procedura kojom se pod svetlom, uveličavajućim optičkim aparatom (kolposkopom) prate promene na tkivu grlića materice, vagine i vulve. 
    Mnoge benigne, premaligne i maligne promene u ovim predelima ima uočljive karakteristike koje se ovakvim pregledom mogu detektovati. 
    Za kolposkopski pregled može se koristiti i Videokolposkop koji uveličavajuću sliku promena tkiva prenosi na ekran kako bi i pacijenti mogli da imaju uvid o kakvim promenama je reč. 
    Ova metoda je najkorisnija pri ranom utvrđivanju promena na prelazu sluzokože vagine u sluzokožu grlica koje mogu biti uzrokovane tumorom, genitalnim herpesom, Human Papilloma Virus-om (kondilomi) , ali i  kod drugih oblika promena na genitalnom tkivu.
    
   • ULTRAZVUK
    Ultrazvuk je bezbolna, neškodljiva i jedna od  najkorisnijih dijagnostičkih metoda u medicini. Korišćenjem visokofrekventnih ultrazvučnih talasa vrši se vizualizacija svih tkiva, mnogih unutrašnjih organa, njihova veličina, struktura, prokrvljenost, prohodnost i što je veoma bitno moguće je otkriti veliki broj patoloških promena, izraslina, tečnosti, ruptura, lomova.
    Najznačajnija i najvelicanstvenija primena u ginekologiji je tokom trudnoće kada se prati bebin razvoj.
    
   • POWER COLOR DOPPLER
    Doppler ultrazvuk se koristi kako bi se posmatrao protok krvi kroz krvne sudove. Njime se dolazi do informacija o brzini i pravcu protoka krvi u arterijama i venama u celom telu pa i u unutar samih organa.
    Doppler ultrazvuk se koristi da se detektuju krvni ugrušci, blokirani ili suženi krvni sudovi koji mogu da budu uzroci vrtoglavice, bolova u različitim delovima tela, paralize, gubitka vida, slabosti itd. 
    U ginekologiji se najčešće primenjuje tokom praćenja trudnoće zahvaljujući čemu dobijamo važne podatke o dinamici protoka krvi kroz pupčanik i placentu, potom informacije o anatomiji srca bebe i velikih krvnih sudova.
    Power color doppler tehnika predstavlja noviju metodu pregleda krvnih sudova koja je više puta preciznija od standardnog doppler ultrazvučnog pregleda.
    • KONTRACEPCIJA
     Kontracepcija podrazumeva sve postupke koje koristimo u cilju spečavanja trudnoće. 
     Postoji dosta metoda kontracepcije koje se razlikuju kako po stepenu sigurnosti (verovatnoći začeća), tako i po ostalim karakteristikama kao sto su udobnost tokom seksa, način upotrebe, pravilno korišćenje... 
     Da biste nesmetano mogli da uzivate, ovde ćemo vam objasniti nesto više o svakoj pojedinačnoj metodi i njihovim dobrim i lošim stranama.
     
    • BIOPSIJA
     Biopsija predstavlja jednu vrstu ginekološke intervencije koja uključujeuje uklanjanje jednog dela ili cele promene tkiva radi  medicinskih testiranja i analiza.
     
    • RANO UTVRĐIVANjE TRUDNOĆE
     Trenutak saznanja da ste trudni je ispunjen jakim emocijama koje mogu da budu emocije oduševljenja ali i panike. 
     Bez obzira kakvo je osećanje u pitanju Vaš život će od tog trenutka doživeti korenite promene...
     • Ordinacija 
      Ordinacija "Palmotićeva" svoje početke vezuje za 1998 godinu. Osnivač i rukovodeći doktor je Mr Sci Dr Med Slobodanka Petković. Njeno bogato iskustvo u ginekologiji, akušerstvu i lečenju steriliteta obezbeđuje veliki broj medicinskih i hirurških terapija danas poznatih kako bi pomogla našim pacijentima.
      
     • Naša misija 
      Specijalistička ginekološka ordinacija “Palmotićeva” je posvećena samo jednom cilju, zaštiti ženskog zdravlja. Naši napori su usmereni ne samo ka lečenju, već i ka preventivi i očuvanju dragocenog ženskog zdravlja.
      
     • Prevencija
      Narodna izreka kaže: Bolje sprečiti, nego lečiti.
      Kratka izreka, ali mnogo govori. Ordinacija Palmotićeva sve resurse ulaže u zaštitu žensko zdravlja i stoga promoviše preventivne mere za njegovo očuvanje.
      
     • Posvećenost
      Zdravlje je veoma osetljivo i zahteva da se stalno neguje. Život je jedan i neprocenjivo vredan.  Ukoliko dođe do narušavanja zdravlja  mi smo tu da svim svojim snagama, dugogodišnjim iskustvom i znanjima uz potpunu pažnju i posvećenost povratimo dobro zdravlje naših pacijenata.
      
     • Poverenje
      Prijatna atmosfera, lični odnos sa pacijentima, danonoćna briga omogućuje našim pacijentima da te nimalo prijatne trenutke svog života što bezbrižnije prebrode. Time stvaramo jednu snažnu vezu poverenja sa našim pacijentima koju nikad nismo izneverili.
     • Dr Slobodanka Petković 
      “Pacijenti dolaze često kod mene uplašeni, puni strepnje ne znajući šta ih očekuje. Znajući kako se ja osećam kada se susrećem sa nečim nepoznatim, trudim se da svoje pacijente upoznam sa svim aspektima problema zbog kog su došli, težim ka tome da to uradim na brižan, razumljiv, ali i objektivan način. 
      U odnosu sa pacijentima polazim od sebe, što znači da im pružam onoliko poštovanja, pažnje i razumevanja koliko bih ja volela da dobijem. Sam dolazak kod doktora nije zabavan, ali se uvek trudim da ga učinim što prijatnijim.
      Ginekološki problem čini ženu nesigurnom, krhom. Ličnim odnosom sa pacijentima pokušavam dodatno da im pomognem, da ih podržim. Uživam u tome da vidim promenu u svojim pacijentima  u sigurne, samopouzdane žene, snažnog duha pred kojima ne postoje granice
      .