Blog

ATP 500 TURNIR U BEČU: Troicki ispustio dobijen meč protiv Ferera, poražen i u dublu od braće Brajan

ATP 500 TURNIR U BEČU: Troicki ispustio dobijen meč protiv Ferera, poražen i u dublu od braće Brajan

Viktor Troicki opet nije uspeo da dobru formu iskoristi za neki značajniji uspeh. Imao je srpski teniser dobijen meč u četvrtfinalu Beča protiv Davida Ferera, propustio je i jednu meč loptu, servirao za pobedu i na kraju doživeo još jedan neugodan poraz - 3:6, 6:3, 5:7. A odlučujući set Viktor je trebao i morao da dobije sa 6:2 ili 6:3, nažalost, još jednom je posustao u trenucima odluke.

Već u prvom gemu uvdone deonice viđen je pravi maraton od 18 poena, a naš as nije iskoristio dve brejk prilike, što je, svakako, umalo uticaja na dalji tok meča. Jedini brejk u ovom periodu igre viđen je u četvrtom gemu, kada je Troicki gotovo poklonio gem rivalu, osvojiviši samo jedan poen. Iskusni Ferer je rutinski sačuvao prednost do kraja seta, koji je rešio u svoju korist sa 3:6.

U nastavku, Srbin je uzvratio istom merom i dobio drugi set sa 6:3, mada je po igri to moglo da bude i ubedljivije. Osim jedinog brejka, koji je ponovo viđen u četvrtom gemu, u kom je Beograđanin uspeo "sa nulom" da slavi, iako je Španac imao prednost početnog udarca, Viktor je mogao i u šestom gemu da učini isto i da daleko brže privede drugi set kraju. Ipak, još dve brejk šanse nije tada uspeo da konvertuje srpski igrač, pa je do izjednačenja na 1:1 u setovima došao posle 41. minuta igre (isto koliko je potrajao i uvodni period igre).

U odlučujućem setu od samom starta naš as je imao prednost, "brejknuo" je Ferera (1:0) i u narendom gemu uspeo tu prednost da "overi", spasivši pritom dve brejk lopte. Delovalo je da je srpski teniser na putu ka polufinalu turnira ATP 500 kategorije u Beču, ali je Troicki još jednom uspeo da izvrši tenisko "samoubistvo". Najpre na 4:2 nije iskoristio brejk loptu i dotuče veterana Davida, a uskoro mu se slična šansa ponovo ukazala kod 5:3, samo što je ta nova brejk prilika ujedno bila i meč lopta. Iznerviran zbog propuštenih šansi Srbin gubi četiri gema u nizu i od 5:3 na kraju je 5:7 za Španca.

Što je najtragičnije, Ferer je povredio desnu nogu u ovom iscrpljujućem setu, koji je potrajao sat i 13 minuta i predao polufinale Endiju Mariju, tako da Viktor zaista ima za čim da žali posle još jednog prilično "glupog" poraza.

Malerozan je bio Troicki i u četvrtfinalu dubla. Viktor i Urugvajac Pablo Kuevas za malo su pokvarili slavlje braći Brajan - 4:6, 6:4, 7:10. Legendarni američki blizanci tako su ostvarili jubilarni 1000. trijumf u karijeri u igri parova. Za fantastičan jubilej od organizatora su Brajani nagrađeni ogromnom čokoladnom "zaher" tortom.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor